4 Nisan 2013 Perşembe

Tığ işi örgü teknikleri (resimli anlatımlı)


Aşağıda tığ işi örgü tekniklerinin yapılışlarıyla ilgili şema bulunmakta resmimizi büyüterek aşamaları görebilirsiniz  ;
Tığ işi zincir çekme , sık iğne yapılışı , trabzan yapılışı ,ikili trabzan yapılışı , üçlü trabzan yapılışı
Tığ işi zincir çekme , sık iğne yapılışı , trabzan yapılışı , ikili trabzan yapılışı , üçlü trabzan yapılışı
Tığ ile zincir nasıl çekilir ?
Tığ ile zincir çekme yapılışı : Resimde ki gibi ip ile oluşturduğumuz yuvarlaktan şişimize ip dolayıp çıkma , dolayıp çıkma şeklinde olur.
Tığ ile sık iğne nasıl yapılır ?
Tığ ile sık iğne yapılışı : İpimizi şekildeki gibi ilmeğe batırıp ip doluyoruz ve tek seferde iki ilmektende çıkıyoruz.
Tığ ile trabzan nasıl yapılır ?
Tığ ile trabzan yapılışı : İlmeğimize batmadan önce tığımıza ip doluyoruz batıyoruz tekrar ip doluyoruz ve çıkıyoruz.(Tığımızda 3 ilmek olmalı).Daha sonra ise tığımıza ip dolayıp tek seferde tüm ilmeklerden çıkıyoruz.
Tığ ile ikili trabzan  nasıl yapılır ?
Tığ ile ikili trabzan yapılışı : İlmeğimize batmadan önce tığımıza ip doluyoruz batıyoruz tekrar ip doluyoruz ve çıkıyoruz.(Tığımızda 3 ilmek olmalı) Daha sonra tığımıza ip doluyoruz ve ilmekteki üç ipimizin önce ikisinden sonra hepsinden çıkıyoruz.
Tığ ile üçlü trabzan nasıl yapılır ?
Tığ ile üçlü trabzan yapılışı : İlmeğimize batmadan önce tığımıza iki defa ip doluyoruz batıyoruz tekrar ip doluyoruz ve çıkıyoruz.(Tığımızda 4 ilmek olmalı ).Daha sonra ise tığımıza yine ip dolayı 4 ilmeğin önce ikisinden (tığımızda üç ilmek olacak.) sonra diğer ikisinden Bu işlem sonunda tığımızda bu kez iki ilmek olacak.En sonda son iki ilmeğimizden çıkıyoruz.
Umarım anlatabilmişimdir…(=
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin…(=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder